Tlf: +45 71998904

Er dit arrangement klædt på til IT?

Det kan give hovedpine for arrangørerne, når der skal bruges computere til events, seminarer og kurser. To virksomheder fortæller om, hvorfor de valgte at leje hos Nordic IT Rental.

“Med kort varsel skulle vi skaffe 160 bærbare PC’er og 160 eksterne skærme til en stor konference,” fortæller projektkoordinator Martin Frøkiær, som er teknisk ansvarlig for konferencedelen af DGI-Byen i København. “Maskinerne og skærmene skulle bruges to dage i forbindelse med noget uddannelse på Microsoft-platformen, hvor det var nødvendigt at arbejde på to skærme. Det var en udfordring.”

De færreste konferencecentre og arrangører råder over hardware i den størrelsesorden. Det kan selvsagt ikke betale sig at købe for kun to dage, og det kan blive uoverskueligt at låne. Derfor valgte Martin Frøkiær og hans produktionstekniske hold at leje.

“Vi kontaktede Nordic IT Rental, som kunne levere 160 sæt til brug i de to dage. Vel at mærke med vores ønsker om styresystem og software på maskinerne, så de var lige til at sætte op. Det hele kom som aftalt, og vi brugte vel en lille dag på at sætte det op og det samme på at pille det ned bagefter. Det hører også med, at priserne var rimelige, for det gør en forskel på et konkurrencepræget konferencemarked,” fastslår Martin Frøkiær.

Brændstof til eventbureauets mange arrangementer

Som kunde hos Nordic IT Rental sætter vi stor pris på den pålidelighed virksomheden udviser os. Produkterne er altid i orden, det nyeste udstyr og installeret som aftalt. Levering og afhentning fungerer upåklageligt og dialogen med vores kontaktperson Jesper Jacobsen, har fra første dag været positiv og ukompliceret – fortæller Maise Rygaard fra After Work Arrangement. Som eventbureau er det vigtigt at vi samarbejder med leverandører der kan rykke ud med kort varsel. Og samtidig også levere massive mængder udstyr når vi har store events. Vi er meget tilfredse med vores samarbejde med Nordic IT Rental.

Oplagt marked med stor målgruppe

Hos Nordic IT Rental i Hellerup er Account Manager Jesper Jacobsen glad for de pæne ord, og han forklarer gerne, hvordan det kan lade sig gøre at løse noget, der ellers kunne blive en meget stor hovedpine for arrangører af events, konferencer, kurser og seminarer.

”Ud over eget lager af iPads, bærbare og stationære computere, har vi et stort netværk af samarbejdspartnere og leverandører. Derfor kan vi tromme meget hardware sammen med kort varsel,” fortæller han. “Derudover råder vi over både lagerfaciliteter og et serviceværksted, hvor vi kan klargøre bærbare og stationære PC’er på samlebånd. Vi er simpelthen gearet til det, og det vil arrangørerne ikke kunne hamle op med selv. De skal jo også helst koncentrere sig om arrangementet.”

Michael Vedel fortæller desuden, at man udlejer Windows-PC’er og – som nogle af de eneste – også Apple-produkter. Nordic IT Rental kan for eksempel stille 300 bærbare PC’er på benene til en event. Men det kan også lade sig gøre at leje et stort antal iPads, og iMacs hvis det ønskes. Fleksibilitet er nøgleordet på et marked, hvor det skal gå stærkt.

“Bærbare kan man leje fra kun 500 kroner om ugen og iPads fra kun 250 kroner om ugen. Og vi giver gerne tilbud på både store som små arrangementer,” oplyser direktøren for Nordic IT Rental. Blandt kunderne tæller Bella Center, Novo Nordisk, Roskilde Festival, DR, Distortion og Region Syddanmark.

Iværksætter med succes indenfor udlejning

På mindre end 4 år har virksomheden Nordic IT Rental ApS skabt et solidt overskud på bundlinjen.

Ideen opstod ved en tilfældighed, men iværksætteren Michael Vedel var ikke et sekund i tvivl, om produktets potentiale. Hvis jeg skal pege på et område hvor vi har været dygtige til at forny og udnytte vores ressourcer i den traditionelle IT-forretning, så er det netop på dette forretningsområde udtaler Michael Vedel.

Forretningen går i sin enkelthed ud på, at vi tilbyder udlejning af IT-udstyr, herunder bærbare computere, iPads, iMacs og andet IT-udstyr helt ned til 7 dage. Vi kan levere et rigtig stort antal enheder ad gangen og vores største arrangement til dato tæller 180 bærbare computere.
Vi formår ganske enkelt at løse meget komplekse IT behov, hurtigt, enkelt og billigt. 

Ideen til udlejningsforretningen opstod ved et rent tilfælde. Under Klimatopmødet i Bella Centret i København, fik jeg et par henvendelse om, jeg kunne være interesseret i at udleje en håndfuld brugte computere til en virksomhed der skulle deltage i Klimatopmødet.

Først afviste jeg kunden, men da han tilbød at købe alt udstyret hvis jeg ville købe det tilbage 5 dage senere for 50% af købsprisen, slog jeg til. Jeg blev hooked på ideen om at åbne en virksomhed der udelukket tilbød udlejning af IT-udstyr. Uden at undersøge marked for udlejning, startede jeg en hjemmeside der tilbød udlejning af IT-udstyr. Der gik ikke mere end et par måneder før jeg havde de første kunder, og flere og flere kom hurtigt til. I dag har vi mere end 300 erhvervskunder i vores database. 

Der var i starten ikke brug for den store finansiering, da de produkter vi udlejede var produkter vi i forvejen havde på lager. Vi formåede at udnytte de ressourcer vi havde til rådighed.
Senere har vi investeret i nyere udstyr, og især inden for Apple produkter.


Tilbage til oversigt